De actiedag op zaterdag 25 mei was erg gezellig en bracht 1800 euro op voor de waterputten in Mozambique!! Een groot succes dus. De dag begon goed met een uitgebreid ontbijt met wel 40 personen. De jeugd had het prima voor elkaar. Er werd snel afgeruimd en opgeruimd, want er kwam nog meer.

Lees verder:Actiedag voor waterputten

Actie waterproject

D.V. Zaterdag 25 mei is het zover: de actiedag voor het waterproject. De tienerclub en de jeugdvereniging hebben weer een heel programma gemaakt, dus dat belooft veel gezelligheid en hopelijk een mooie bijdrage voor het waterproject.

Lees verder:Actie waterproject 25-5

Donderdag 25-10-2012 hebben we elkaar in het HC ontmoet op de gemeenteavond, georganiseerd door de diaconie. Stichting "Dorcas" presenteerde hun project "Wash". Wash staat voor water, sanitatie en hygiëne. Onze gemeente gaat met collecten en (jeugd)acties dit project steunen. In samenwerking met een lokale kerk in Mozambique worden putten gegraven of uitgediept en hygiënisch gemaakt. De lokale bevolking werkt eraan mee en tegelijkertijd wordt er voorlichting gegeven over hygiënisch handelen. Op deze manier kunnen we met Dorcas een groep van de allerarmste mensen in Mozambique helpen. We hebben gevraagd om de zegen van de Heere onze God, want alleen met Hem kunnen we iets doen.

Het was behalve leerzaam en motiverend ook erg fijn bij elkaar te zijn en met elkaar te spreken.

Presentatie van het project

Filter om water mee te zuiveren

Op 25 oktober organiseert de diaconie in samenwerking met de Christelijke hulporganisatie "Dorcas" een gemeenteavond waarin wij u uitgebreid informeren over het project voor het komende seizoen.

Als doel is gekozen voor een project dat schone en hygiënische waterbronnen realiseert in arme gebieden op het platteland van Mozambique. Dorcas werkt samen met lokale kerken om deze waterprojecten uit te voeren. Tijdens de gemeenteavond zullen deze projecten in detail aan u uitgelegd worden.

De diaconie heeft het voornemen deze projecten de komende jaren structureel te steunen. Het gaat hier niet alleen om geld, maar we willen de hele gemeente, zowel de jeugd als de volwassenen en ouderen, graag betrekken bij deze praktische hulp aan onze naasten. Als onderdeel daarvan zal de jeugd dit seizoen weer acties gaan voeren.

U bent van harte uitgenodigd.

Tot ziens op 25 oktober!

Poster Gemeenteavond WaterprojectDownload Poster Gemeenteavond Waterproject