Voorstellen predikant2017-12-20T09:01:05+00:00

Verhaal van God, verhaal van mensen…

Dat betekent zoveel als: het verhaal van God, wie Hij is, wie Hij wil zijn voor mensen, en hoe Hij zichzelf laat zien in Jezus, die gestorven is, opgestaan en opgenomen in de hemel. En dan het verhaal van mensen: oud of jong, veel met geloof hebben of minder tot niets, voorspoed of tegenspoed, hoe divers kan het zijn. Wie luistert naar het verhaal van God, leert zijn of haar eigen verhaal en leven begrijpen en aanvaarden.

Verder doorpraten? Neem dan contact op:

• predikant@hervormdeverdingen.nl

Lees onderstaand stuk uit een artikel uit de Everdingse Courant voor een verdere kennismaking.

Een nieuw gezin in het dorp is eigenlijk altijd wel potentieel nieuws voor deze courant. Zoveel Everdingers zijn er nu ook weer niet en een paar nieuwe gezichten zijn op het totaal dan toch van nieuwswaarde, vindt de redactie. Lang niet altijd worden we getipt maar deze keer wel. De kerkenraad van de hervormde gemeente Everdingen nam contact op met de redactie om te melden dat de nieuwe voorganger met zijn gezin geïnstalleerd was in Everdingen.Tijd voor een afspraak. We ontmoeten Ds. Gerrit van Wolfswinkel in zijn studeerkamer. Mooi klassiek beeld; een wand vol boeken. En een uitzicht. Volgens de dominee misschien wel de pastorie met het mooiste uitzicht van Nederland. Als we daarover filosoferen is het de vraag of we die bewering kunnen staven maar het zegt in ieder geval iets over de beleving van de nieuwe omgeving. Ook de uiterwaarden zullen moeten gaan wennen aan een nieuwe gast. Die bevallen goed; een prachtige omgeving voor bezinning.

Zij komen uit Hedel en draaien inmiddels mee in de Everdingse gemeenschap. Het domineesgezin; man, (Gerrit) vrouw (Liesbeth) en drie kinderen (Hannah, Gershon, Ezra) van 3, 9 en 12 jaar. Basisschool de Regenboog, Sc Everstein en DES. Dat is nog eens integreren. Everdingen was geen dorp dat al op de kaart stond voor hen. De kennismaking was er bij een preekbeurt, op een vrije zondag hier in het dorp. Vervolgens is de kerkenraad een keer op bezoek geweest en ga je het gesprek aan met elkaar onder het genot van een kop koffie. Dan is er de afweging, die je niet alleen maakt maar met elkaar en in het gebed. Uiteindelijk leidend tot de beslissing om hier aan het dorp verbonden te worden.

Daar horen natuurlijk ambities bij. Niet alleen omdat het de eerste gemeente is van de dominee. Ook omdat hij met bezieling zijn roeping wil uitoefenen. Allereerst vindt hij het van belang om iedereen welkom te heten in de kerk. “De kerk is er voor iedereen, wie je ook bent en hoe je je ook voelt”. Het is een prachtige plek waar je je met elkaar kunt verwonderen over dat prachtige oude verhaal van meer dan vierduizend jaar oud met nog steeds een ongekende aantrekkingskracht en actualiteit.

Ook is de kerk een plaats waar je de drempelmomenten van je leven (huwelijk, kinderen, verlies) bewust meemaakt en daarmee diepte geeft. De plek waar je belangrijke koerswijzigingen in je leven kunt delen met anderen.Ontmoeten, dat is ook een ambitie van de nieuwe voorganger. Vriendschappelijke relaties opbouwen en je inspannen om elkaar te leren kennen. Naar elkaar luisteren en op zoek gaan naar ‘de vraag achter de vraag’. De kerk mag en kan daar een rol in hebben. Vanuit de kerk proberen bruggen te slaan naar iedereen in de gemeente.